Budgetcoach Gerritsen bewind


Heeft u hulp nodig bij het budgetteren van uw geld? Gerritsen bewind kan u hierbij van dienst zijn. Als budgetcoach kunnen wij u helpen met het creëren van overzicht in uw financiële situatie. Een budgetcoach maakt samen met u een overzicht van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. We kijken wat uw vaste lasten zijn, zoals huur, internet, verzekeringen en abonnementen. Ook bekijken uw inkomsten, bijvoorbeeld uit loon, bijbanen, uitkeringen, toeslagen of pensioen. Misschien heeft u recht op toeslagen of uitkeringen, waar u geen weet van heeft. Bij Gerritsen bewind kijken we of u in aanmerking komt voor het aanvragen van deze extra steun.

Nadat we uw inkomsten en uitgaven op een rijtje hebben gezet, kijken we hoeveel geld er overblijft. Door de vaste uitgaven af te trekken van uw inkomsten, blijft er elke maand een bepaald budget over. Met een budgetcoach van Gerritsen bewind kunt u kijken hoe u dit geld het beste kunt besteden. Misschien kunt u besparen op boodschappen, of misschien geeft u ongemerkt veel geld uit aan bijvoorbeeld eten onderweg of kleine aankopen. De budgetcoach maakt een optimale verdeling van uw uitgaven. Dit kan opgesplitst worden in categorieën, zoals boodschappen, transport en onvoorziene uitgaven. Idealiter blijft er natuurlijk ook een bedrag over dat u elke maand kunt sparen. Elke maand een klein bedrag opzij zetten, zorgt voor een gezonde financiële buffer. Hierdoor kunt u onvoorziene uitgaven makkelijker opvangen, bijvoorbeeld als er een apparaat kapot gaat. Ook kunt u hiermee sparen voor leuke, grotere aankopen.

Mocht u een ruimer budget hebben, dan kunnen wij eventueel ook kijken hoe u uw geld kunt beleggen. Zeker nu steeds meer banken een negatieve rente aankondigen vanaf een bepaald saldo, kan het zinvol zijn om te kijken naar de mogelijkheden tot beleggen. Beleggen brengt risico’s met zich mee, maar met een budgetcoach van Gerritsen bewind kunt u kijken hoe u hier zo zorgvuldig mogelijk mee om kunt gaan.

Bespaartips

Als u geld wilt besparen, zijn er een aantal tips die goed werken: koop iets wanneer het in de aanbieding is, niet omdat het in de aanbieding is. Huishoudelijke producten die iedereen nodig heeft, zoals wasmiddel of koffie, zijn relatief duur. Door deze producten groot in te kopen op het moment dat ze in de aanbieding zijn, bespaart u zo een mooi bedrag. Hier staat tegenover dat het minder verstandig is om impulsaankopen te doen omdat een product in de aanbieding is. Door aanbiedingen wordt u misschien verleid om producten te kopen die u anders niet gekocht zou hebben. Hierdoor geeft u ongemerkt meer geld uit.

Bekijk hoeveel geld u kwijt bent aan kleine, ongemerkte uitgaven. Een kopje koffie of een snack op het station, een accessoire voor in huis of een broodje in de kantine op werk: al deze uitgaven liggen misschien rond de 5 euro, maar als u optelt hoeveel u hier per maand aan kwijt bent, kan dit aardig oplopen. Een budgetcoach kan samen met u een overzicht creëren van hoeveel geld er gaat naar dit soort kleine uitgaven.

Besparen op vaste lasten is ook een mooie manier om geld te besparen. Verzekeringen, gas, water, licht, internet en telefonie: voor al deze kostenposten kunt u online vergelijken welke aanbieder in uw situatie de goedkoopste is. Hiermee bespaart u op jaarbasis al snel honderden euro’s. Dit is natuurlijk ook iets waar de budgetcoach van Gerritsen bewind met u naar kijkt.

Wat is een budgetcoach


Een budgetcoach is niet hetzelfde als een bewindvoerder. Een bewindvoerder regelt alle financiële zaken voor de cliënt. De bewindvoerder beheert de uitgaven, doet belastingaangifte en betaalt namens u de rekeningen. Een budgetcoach heeft geen zeggenschap over uw geldzaken, maar heeft een adviserende rol om uw geld zo verstandig mogelijk te besteden. Hierbij kan de coach een budget maken voor verschillende maandelijkse uitgaven, of kijken hoe u uw geld zo zorgvuldig mogelijk kunt beleggen. Het verschil tussen een bewindvoerder en een budgetcoach is dus dat een bewindvoerder uw financiële zaken uit handen neemt, terwijl een budgetcoach meer ‘op afstand’ meekijkt waar voor u de financiële mogelijkheden liggen. Bij Gerritsen bewind kijken we graag samen met u wat in uw situatie de beste optie is.


Voordelen van een budgetcoach inschakelen


Een budgetcoach neemt u veel werk uit handen. De financiële coach stelt voor u een passend plan op, kijkend naar waar bij u de mogelijkheden liggen. Door een professional in te schakelen, weet u zeker dat u een optimaal overzicht heeft van uw financiële situatie. Bij Gerritsen bewind worden uw geldzaken professioneel behartigd. Veiligheid staat bij ons voorop, net als een doelmatige werkwijze en een oprechte wens om u zo goed mogelijk te helpen. Wij geloven dat een financieel begeleider voor iedereen op termijn voor financiële verbeteringen kan zorgen. De mogelijkheden binnen uw financiële situatie worden goed bekeken, en de budgetcoach stelt orde op uw geldzaken. Geldzaken zijn een bron van stress voor veel mensen. Het inschakelen van een budgetcoach kan hier een goede oplossing voor zijn. Wij brengen orde aan in uw financiën en laten u precies zien hoe u het meest verstandig met uw geld kunt omgaan. Dit kan zorgen voor grote resultaten op de korte en lange termijn! Er zijn verschillende situaties waarin een budgetcoach gepast is. Het kan zijn dat u schulden of andere financiële problemen heeft. Een andere reden kan zijn dat u tijdelijke hulp nodig heeft bij het op orde brengen van uw financiën, of dat u juist wilt kijken waar op lange termijn de financiële mogelijkheden liggen voor u