De taken van uw bewindvoerder


Een bewindvoerder heeft verschillende taken. Een bewindvoerder richt zich op het in orde brengen van uw financiën. Zo kunnen wij bijvoorbeeld uw maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden, en aan de hand hiervan bepalen wat gepaste uitgaven zijn. Hieronder vindt u een opsomming van de mogelijke taken van de bewindvoerder:

- Rekeningen betalen;
- Inkomsten controleren: loon, toeslagen, uitkeringen, pensioen;
- Aanvragen van toeslagen en uitkeringen;
- Belastingaangifte doen;
- Bepalen wat gepaste uitgaven zijn en dit uitkeren (geld geven voor dagelijkse uitgaven, zoals boodschappen);
- Maandelijkse inkomsten en uitgaven bijhouden in een administratie;
- Jaarlijkse rekening en verantwoording van alle uitgaven en inkomsten;
- Zorgvuldig beleggen van het geld, als de betrokkene veel vermogen heeft;
- Schulden aflossen of een schuldhulpverleningstraject opzetten, als de betrokkene schulden heeft.

Wat is bewindvoering?

Naast deze taken van de bewindvoerder, wordt de administratie jaarlijks zorgvuldig doorberekend en worden alle uitgaven en inkomsten verantwoord. Dit wordt besproken met de rechthebbende. Ook wordt deze rekening en verantwoording gecontroleerd door de kantonrechter. Zo weten alle betrokken partijen zeker dat de bewindvoering zorgvuldig is verlopen.

Afhankelijk van het soort bewind dat wordt ingesteld, kan het zo zijn dat er bepaalde voorwaarden verbonden worden aan het bewind. Zo kan het voorkomen dat u toestemming nodig heeft van de betrokkene of een machtiging van de rechtbank, bijvoorbeeld bij hoge uitgaven (boven de 1500 euro) of bij het verkopen van bezit. Dit zorgt ervoor dat alle uitgaven eerlijk en verantwoord zijn.

De bewindvoerder kan dus een overzicht maken van de gehele financiële situatie. Daarnaast kan de bewindvoerder praktische zaken zoals belastingaangifte regelen. U kunt Gerritsen bewind benaderen voor schuldhulp, als budgetcoach of bij situaties waar beschermingsbewind gewenst is. Wij creëren een helder overzicht van alle inkomsten, bijvoorbeeld uit loon, uitkeringen, toeslagen en pensioen. Ook zorgen wij dat maandelijkse uitgaven, zoals huur en andere vaste lasten, duidelijk op papier staan. Daarna wordt er gekeken welk deel van het geld overblijft. Bij schulden zal een deel van dit geld ingezet worden om de schulden af te betalen. In andere gevallen, waarbij er juist veel geld tot de beschikking staat, zal een deel van dit geld zorgvuldig belegd worden.


Doelgericht, realistisch en oprecht


Bij Gerritsen bewind kunt u terecht voor het beheren van uw financiële zaken. Hiermee wordt u een zorg uit handen genomen. U weet zeker dat uw financiën op orde worden gebracht door een expert, die met zijn jarenlange ervaring het beste kan oordelen wat de juiste stappen zijn in uw financiële situatie. We creëren overzicht en een duidelijke financiële administratie. Met onze doelgerichte aanpak en onze realistische werkwijze kijken wij waar de mogelijkheden liggen. Wij bieden oprechte hulp en wij staan voor een no-nonsense aanpak. Gerritsen beheer behartigt uw geldzaken altijd professioneel en veilig.